Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jedno ze tří našich výročních piv jsme vyrobili na počest všech inovací – nových trendů, nových stylů, nových výrobních postupů a technologií. Představujeme vám lehce postmoderní Pastry Sour s černým rybízem, vanilkou, skořicí, javorovým sirupem a laktózou. Touhle komplexní smrští chutí oslavíme naše první kulaté výročí s těmi z vás, kteří rádi experimentují.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jedno ze tří našich výročních piv jsme vyrobili na počest všech inovací – nových trendů, nových stylů, nových výrobních postupů a technologií. Představujeme vám lehce postmoderní Pastry Sour s černým rybízem, vanilkou, skořicí, javorovým sirupem a laktózou. Touhle komplexní smrští chutí oslavíme naše první kulaté výročí s těmi z vás, kteří rádi experimentují.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Sladký a plný Stroopwafel Ale uvařený ve spolupráci s holandským pivovarem Sisters. Waffle Dance jsme uvařili s holandskými sušenkami Stroopwafels a českým pivním zápalem.
Sic med tvoří 2,7 % objemu, je krásně prokvašený a v pivu zanechává jen jemnou stopu. Po požití se rozvine silná chmelová hořkost. Sladké líbánky netrvají věčně a život není jen procházka růžovým sadem. Tohle hořkosladké splynutí vás jistě překvapí!
Desítka pro náročné! Padre Fucho je i přes své lehoučké tělo nekompromisně silně nachmelený ejl s výraznou hořkostí a intenzivní vůní chmelů Galaxy a Hüll Melon. Při letních tropických teplotách vám tenhle Summer Ale zajisté přiroste k srdci.
White IPA je svatbou mezi dvěma velmi odlišnými styly – American IPA a belgický Witbier. Spojuje tak výrazné chmelení americkými odrůdami chmelů s lehkým pšeničným tělem, koriandrem, pomerančovou kůrou a belgickým kvasným profilem.Dodavatel: Pivovar Zichovec
PRO TENTO VELMI SPECIFICKÝ TYP PIVA JSME K PROCESU DOZRÁVÁNÍ VYBRALI SUDY PO RUMU. PŮVODNĚ V TĚCHTO SUDECH BYL BOURBON Z AMERICKÝCH DESTILÉREK, ODKUD SUDY PUTOVALY NA JAMAJKU, KDE V NICH SKORO 16 LET LEŽEL RUM. TMAVÝ BALTIC PORTER V SUDECH ZÍSKÁVÁ VÝRAZNÉ AROMA TYPICKÉ PRO RUM DOPLNĚNÉ JEMNOU VANILKOU.
Světlé pivo, vařené ze světlého sladu plzeňského typu. Robusnější bratr světlého výčepního, oproti němu přidáváme větší díl sladu, dosahujeme tak plnějšího těla, které si můžeme dovolit více ochmelit. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Pohodlně se usaďte, čeká nás vesmírná taškařice! V hlavní roli Eris a Pluto - trpasličí planetky, ale také hvězdné experimentální odrůdy chmele od našich přátel z Chmelařského institutu v Žatci.
Tyjátr je sušší, pěkně hořká West Coast American IPA s expresivním aroma nových českých chmelů
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Krásně čistá, vyvážená a výborně pitelná IPA. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením. Svrchně kvašené pivo.
Unikátní pivní destilát oblíbeného Trutnovského pivovaru Krakonoš, který je vyrobený z piva Krakonoš. Jedná se o typickou pálenku s vysokým obsahem alkoholu 50%. Pokud hledáte originální destilát jako dárek či pozornost tak přesně pro Vás je Krakonošovice.
Svěží výrazně chmelená lehká IPA, která díky plejádě amerických chmelů disponuje parádní hořkostí a silnou citrusovou a ovocnou aromatikou typickou pro americké IPA, ale přesto zůstává lehce pitelná díky nižší síle.
Dejte si rande s Královnou! Je nádherně voňavá po nejčerstějších australských chmelech, v chuti má krásné tóny tropického ovoce, citrusů a broskví. Šťavnatá a hezky hutná a pořádně silná.