Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vesna je jednoznačně naše nejoblíbenější jarní tradice – rok co rok, když teplota začne stoupat o prvních pár stupňů, oslavíme to uvařením lehkého, chmeleného piva určeného na první letošní popíjení na sluníčku. Vesna 2023 je zakalená s lehkým, jemným tělem a suchým, hořkým závěrem. Jako tradičně, i letos jsme použili stejné množství chmele jako pro silnější piva, abychom dosáhli stejné intenzity chuti a vůně. Chmelili jsme americko-zélandskou trojicí Columbus, Mosaic a Rakau, která pivu dodává aroma zralého manga v kombinaci s broskvemi a jehličím, stejně jako výraznou pryskyřičnou hořkost.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Vymačkali jsme každý kousek hořkosti z čerstvých chmelů Ahtanum, Cascade a Columbus do suchého, přesto pěkně viskózního piva s výraznější hořkostí, kam jsme přidali špetku tropického Nelson Sauvin, abychom do lesního aroma přidali trochu exotického ovoce. Šťavnatá vůně kiwi a meruněk s borovicovými podtóny vám umožní znovu objevit důvody, proč si i nadále užívat opravdu hořká piva.
Sv. Romedius je patronem rodu Thunů. Podle legendy zkrotil divokého medvěda. Medvěd mu totiž roztrhl koně a Romedius se rozhodl jet tedy na něm. Medvěd jako zázrakem zkortl, nechal se v klidu osedlat a Romedius na něm dojel až do svého cíle. Tak praví legenda.
Máme nový ležák? Ano. Řekli jsme si, že bychom ho trošku předělali. Pořád se jedná o klasický český světlý ležák, jen jsme zvýšili stupňovitost na 12% EPM a upravili sypání sladu. Výsledek je podle nás supr, ale váš názor je důležitější. Tak na zdraví!
Fanda a Tomáš, naši expediční veteráni, si nedávno udělali výlet do Valencie a tam pracovali na pomerančové farmě, což nás inspirovalo k využití pomerančové kůry v pivu. Kůra společně s kakaovým boby utváří chuť, která vám připomene pomerančové pralinky.
Žitný ležák jako vakcína proti blbosti. Při správném dávkování nedochází u skupiny 18+ k žádným vedlejším účinkům! Chmelený českou odrůdou Kazbek vyznačující se drsnější kořenitou chutí a vůní.
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Mango sticky rice je desert původně z Thajska, který se rozšířil po celé jižní a jihovýchodní Asii. Jde jednoduše o nakrájené mango podávané společně s lepivou rýží nasáklou kokosovým mlékem. Abychom tuto chuť napodobili, použili jsme velké množství amerických voňavých chmelů, jejichž mangový charakter jsme podpořili bohatou dávkou skutečného ovoce. Pro napodobení druhé části dezertu, jsme využili kombinaci rýže, kokosu, ovesných vloček a laktózy, společně propůjčují autentický krémově mléčný charakter s citelnou kokosovou chutí.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Pivo stylu American Pale Ale je řemeslné pivo představující příjemné zpestření oproti pivnímu stereotypu, které trápí každého milovníka zlatistého moku.
Lahodně nachmelená dvanáctka s netradičním sloučením klasické hořkosti a kořeněné chuti s nádechem citrusů potěší objevitelé nových pivních zážitků, ale i klasického konzumenta si žíznivým krkem. Tak ALE dej si jeden!