Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vesna je jednoznačně naše nejoblíbenější jarní tradice – rok co rok, když teplota začne stoupat o prvních pár stupňů, oslavíme to uvařením lehkého, chmeleného piva určeného na první letošní popíjení na sluníčku. Vesna 2023 je zakalená s lehkým, jemným tělem a suchým, hořkým závěrem. Jako tradičně, i letos jsme použili stejné množství chmele jako pro silnější piva, abychom dosáhli stejné intenzity chuti a vůně. Chmelili jsme americko-zélandskou trojicí Columbus, Mosaic a Rakau, která pivu dodává aroma zralého manga v kombinaci s broskvemi a jehličím, stejně jako výraznou pryskyřičnou hořkost.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Vesna je jednoznačně naše nejoblíbenější jarní tradice – rok co rok, když teplota začne stoupat o prvních pár stupňů, oslavíme to uvařením lehkého, chmeleného piva určeného na první letošní popíjení na sluníčku. Vesna 2023 je zakalená s lehkým, jemným tělem a suchým, hořkým závěrem. Jako tradičně, i letos jsme použili stejné množství chmele jako pro silnější piva, abychom dosáhli stejné intenzity chuti a vůně. Chmelili jsme americko-zélandskou trojicí Columbus, Mosaic a Rakau, která pivu dodává aroma zralého manga v kombinaci s broskvemi a jehličím, stejně jako výraznou pryskyřičnou hořkost.
Kamenická 13 je spodně kvašené pivo Bavorského typu uvařené tradiční technologií ze čtyř druhů sladu, chmelené odrůdami Harmonie a Premiant. Vyznačuje se jiskrnou jantarovo-granátovou barvou, sladově-chmelovou vůní, plnou chutí a příjemnou hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Pro ty z vás, jimž v dospělosti chybí těšit se na vánoční nadílku, každý rok vaříme jednu z našich nejnachmelenějších New England IPA vůbec, abyste měli stále co vyhlížet. Nadílka je po okraj plná extrémně voňavých chmelů Amarillo a Mosaic, které báječně voní po tropickém ovoci, melounech, peckovinách, prostě přesně těmi všemi vůněmi, pro které jsme všichni tomuto pivnímu stylu propadli.
Nový přírůstek do řady našich ovocných kyseláčů udeří intenzivní dávkou černého rybízu a vyšší kyselostí. Bude vám skvělým společníkem pro slunečné letní dny.
Silly Saison je svrchně kvašené pivo typu „saison", které má jantarovou barvu. Je mírně nasládlé, má ovocné tóny a k jeho chmelení se používají kvalitní chmely Kent a Hallertau. Vyniká pozoruhodně lehkou chutí, je velmi pitelné a ponechává v ústech příjemně osvěžující pocit.
Elegantní, rustikální pivo vařené s výrazným podílem bio špaldy a vyzrávané v dřevěných sudech po dobu 3-6 měsíců. Rafinovaný projev s lehkou kyselinkou, výrazným aromatem bílého vína, plnou strukturou a dlouhým finišem. 7,9 % alk.
Uvařili jsme dvě nové NEIPA a použili do nich stejné slady, stejný chmel i stejné kvasnice. Antigravitace je lehká 13° Session NEIPA s jemný sladovým charakterem. Nechte své smysly unášet v ovocných vůních borůvek a broskví vytvořených chmely Idaho 7 a Mosaic. Sametové tělo vás hladce přivede až k příjemně hořkému závěru.
Pivo uvařené v rámci celosvětové kooperace Pink Boots Brew oslavující ženy v pivovarnictví. Chmeleno skvostným blendem Pink Boots od Yakima Chief (Loral, Eukanot a HBC 586), který do tohoto pivního stylu pasuje ještě líp než vloni. Část výtěžku z každého prodaného piva jde na podporu organizace Pink Boots Society.
Pivo výčepní světlé je nefiltrované, spodně kvašené a nepasterizované. Únětická 10° navazuje na tradici poctivé české desítky, v minulosti velmi oblíbené. Je silně chmelená dvěma druhy chmele a žateckým poloraným červeňákem.
Dodavatelem základní suroviny – sladu špičkové kvality je česká sladovna humnového typu vyrábějící tzv. lopatový slad, vyznačující se velkým podílem ruční práce. Únětická desítka je charakterem lehčí pivo s nižším obsahem alkoholu i zbytkovým extraktem. Výrazná hořkost s příjemným dozráváním zaručuje dobrou pitelnost i ve větším množství. Je vhodná k celovečernímu posezení.
Podle kalendáře je tu čistokrevné léto a s ním i naše letní řada kyseláčů Summery Pohrajeme si nejen s ovocem, ale i s pivními styly. Jako první jsme uvařili Berliner Weisse s angreštem a mátou.
Pivo stylu Amber ALE, svrchně kvašené, díky kombinaci sladů je při napití cítit jemná karamelová chuť. České chmely dávají pivu základní hořkost, lehké květnaté až citronové aroma tvoří chmel Citra. Červenou barvu, plnější tělo a sladové aroma dodávají našemu RED ALE slad Carared a melanoidní slady .
Hákův RED ALE je výjimečné pivo, do kterého se snadno zamilujete
Jedno ze tří našich výročních piv jsme vyrobili na počest všech inovací – nových trendů, nových stylů, nových výrobních postupů a technologií. Představujeme vám lehce postmoderní Pastry Sour s černým rybízem, vanilkou, skořicí, javorovým sirupem a laktózou. Touhle komplexní smrští chutí oslavíme naše první kulaté výročí s těmi z vás, kteří rádi experimentují.