Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jedno z nejsilnějších svrchně kvašených ovocných piv. Jeho základ tvoří tmavé pivo Kasteel Bruin, které přidáním višňového extraktu a likéru získává působivou temně červenou barvu a jedinečnou chuť. Jemně narůžovělá pěna po nalití dlouho drží, pod ní se rozvine úžasná vůně zralých višní.Je vhodné jako aperitiv, výborně se hodí také k sýrům a dezertům. Hodnocení RateBeer 88.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Toto je sorbet, který začal naši cestu poznávání ovocných, kyselých piv a my se k němu vždy rádi vracíme. Je těžké si nevšimnout, že maliny jsou pro Sour Ale dokonalým ovocem. Sladovaná pšenice spolu s pšeničnými vločkami dodávají tomuto lehkému, osvěžujícímu pivu nádhernou hladkost vyváženou příjemnou kyselostí. Díky jeho výrazné červené barvě je těžké odolat plné sklenici našeho malinového sorbetu.
Pivo, které vychází z našeho Sunshine, jedná se tedy o kyseláč s ananasem, broskví a mučenkou, který navíc obsahuje koriandr a jalovec od Garage 22. Díky těmto extra ingrediencím má pivo jemné aroma i chuť ginu, k čemuž nás inspiroval náš Barrel-Aged Sunshine. Ten byl stařen právě v sudu po ginu a bavilo nás to natolik, že jsme chtěli zkusit tuto zajímavou kombinaci i ve várce.
Pořádně hutný, krásně osvěžující a pitelný lehký kyseláč. Marakuja se stará o tropickou chuť, mango o strukturu a baná dodává další vrstvu chuti a příjemnou sladkost, která perfektně vyvažuje kyselost piva. Už se těšíme, až si jednu plechovku otevřeme někde na slunci!
Série Clockwork je řada piv stylu New England IPA, vždy s jedním dominantním chmelem. Tentokrát je to americký chmel Amarillo. Barva slámová, zakalená s nízkou bílou pěnou. Chuť plná, hořkost a říz nižší. Výrazné citrusové a borovicové aroma díky vysokému chmelení za studena.
Druhá iterace naší spolupráce s nadačním fondem Zkruhu dala za vznik krásně aromatické New England IPA. Ta je díky použití cryo chmelů příjemně voňavá po tropickém ovoci. Etiketu nám vytvořil Šimon Kučera a udělal tak z plechovky tohoto piva opravdový skvost.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
"Pro konec roku a jsme si připravili 2 vánoční speciály - první pouštíme ven už tento týden a jmenuje se Black Breed - ovesný stout s kokosem. Ve verzi 2023 jsme ubrali na extraktu - jde o třináctku - a zato pořádně přidali kokosu."
Naše tmavé je více chmelené než je u tohoto druhu běžné. Není také nijak doslazované. Vychutnáte si skladbu pražených sladů s příjemnou hořkostí. Naše česká pivovarská terminologie nezná pojem „černé pivo,“ proto uvádíme tmavé s pomlčkou černé. Podle analýzy barvy našeho tmavého však spadá do kategorie Schwarzbier, která je ve světě běžně uznávaná.
West Coast IPA - díky moderním metodám chmelení je aromatičtější a jemnější v chuti. Oblíbené chmely Columbus a Simcoe vytváří intenzivní pocit borovice, který je doplněn šťavnatým aroma melounu ze chmelu Motueka. Lehký sladový základ je příjemně suchý a je následován příjemnou chmelovou hořkostí.
Jednou vypadla elektřina, jindy došla voda. A nakonec i trpělivost Ing. Františku Spalkovi. Počátkem minulého století správní radě pivovaru předložil odvážný projekt pěti objektů pro zajištění soběstačnosti v dodávkách elektřiny a vody. Jedním z nich byla také elektrocentrála, kde dnes sídlí Proud. A právě tady jsme na počest Ing. Spalka uvařili tenhle výroční ležák.
Náš první silný ALE světlé barvy s hustou nízkou pěnou potěší milovníky tohoto typu piv. Díky pečlivě vybrané směsi chmelů Simcoe a Sabro, svrchnímu kvašení při vysokých teplotách, a také „dryhop“ v tanku chmelem Citra, vyniká především chutí citrusů, květin a tropického ovoce. I proto má tento náš ALE komplexní aroma a výbornou pitelnost.
Spojením našeho piva Jonas, které díky použitím kvasnic kveik má v sobě ovocné tóny, a výtažku z černého rybízu vám můžeme nabídnout výrazně ovocné pivo s lehce kyselým dozníváním.
Temná a hustá jako mlhovina. Taková je Nebula, naše zatím nejodvážnější pivo. Chuti dominují přírodní ovocné šťávy a jemná kyselost, vůni chmely Mosaic a Simcoe. Přirozeného zákalu je dosaženo kombinací netradičních surovin.