Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Toto je náš tradiční ležák, vařený s vysokým množstvím nesladového ječmene, aby se dosáhlo plnějšího těla u piva. Mnoho týdnů ležel na jemném francouzském dubu, který přidal k bylinnému aroma chmele Saaz Special náznak toastové praženosti a jeho rafinovanou hořkost doplnil jemným dřevitým aroma. Skutečná nadčasová klasika, kterou si můžete užít jakýkoli den v jakémkoli století. Tak co třeba dneska?
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Toto je náš tradiční ležák, vařený s vysokým množstvím nesladového ječmene, aby se dosáhlo plnějšího těla u piva. Mnoho týdnů ležel na jemném francouzském dubu, který přidal k bylinnému aroma chmele Saaz Special náznak toastové praženosti a jeho rafinovanou hořkost doplnil jemným dřevitým aroma. Skutečná nadčasová klasika, kterou si můžete užít jakýkoli den v jakémkoli století. Tak co třeba dneska?
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
V létě osvěží, v zimě pohladí. Je jemné, ale obsah alkoholu je 4,4 %, tak ať vás neskolí. Grep vznikl živelně a kreativně z jednoho ze staroholandských receptů. Základ byl vyráběn v Holandsku od roku 1840. Stejně jako u původní receptury je Švihovský grep vařen z chmelu a bylin, ale s přidáním grepu.
Single Hop NEIPA, 17° Plato, 6,7 % ABV. Naše série jednochmelových piv se hezky rozjela a nás moc baví hledat vždy ten správný recept na představení našich oblíbených odrůd. HBC 630 patří zatím k těm méně známým chmelům, ale jsme přesvědčeni, že si zasloužíme více pozornosti, a proto nabízíme možnost se s ním lépe poznat. Tato experimentální odrůda je známá komplexním, ovocným aroma, kterému dominuje peckové a bobulové ovoce s téměř krémovým charakterem, díky kterému evokuje bonbóny. Aby ještě lépe vyniklo, rozhodli jsme se ho postavit jen na humnovém plzeňském sladu se špetkou světlého karamelu na zvýraznění sladkých prvků aroma.
Sv. Romedius je patronem rodu Thunů. Podle legendy zkrotil divokého medvěda. Medvěd mu totiž roztrhl koně a Romedius se rozhodl jet tedy na něm. Medvěd jako zázrakem zkortl, nechal se v klidu osedlat a Romedius na něm dojel až do svého cíle. Tak praví legenda.
Naše desítka má jasně zlatou barvu a hustou pěnu. V chuti je patrná vyšší ale jemná hořkost doplněná o lehké tóny citrusů, což je způsobeno dochmelením českou odrůdou chmele Kazbek.
Anglický název pro listopadový úplněk je „Beaver Moon„. Tento experimentální recept vymyslel náš sládek Mikuláš a vytvořil ho následujícím způsobem. Vzal dřevěné chipsy z amerického dubu a nechal je macerovat ve várce našeho čistého souru. Výsledná chuť je neuvěřitelně jemná a vanilková a má lehký charakter bourbonu.
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Singha je lehčí pivo, které v letních horcích příjemně osvěží. Ležák se vaří již od roku 1939 v hlavním městě Thajska Bangkoku a k jeho výrobě se používá výběrového chmele z Čech a Německa. Chuť piva je sladová, ale trochu jiná než u evropských piv. Někdo by mohl říci, že se jeho chuť jemně podobná Heinekenu. Ochutnat doporučujeme nejen znalcům piva.
Pivo vařené podle staré holandské receptury z 18. století. Vyrobeno na počest princezny Anny Hannoverské, ale určené námořníkům. Tmavé pivo výrazně kořeněno-bylinné chuti.
K létu patří lehké nekonečné popíjení, které vás udrží celý den v dobré náladě. Pro tento účel představujeme Summer Vibes s příjemným chmelením moderními chmely. Má slámové světlé tělo, od kterého neodtrhnete rty.
Další letní Goséčko v naší nabídce. Krásně pitelná a osvěžující 9tka, ideální na uhašení žízně v tropických vedrech. V tomhle kyselači byl použitý chmel Hallertauer Melon. Jedná se o německou aromatickou odrůdu vyšlechtěnou z amerického chmele Cascade. Má specificky ovocnou chuť a aroma po melounu a jahodách. Složení: voda, ječné slady, pšeničný slad, lactobacillus (vegan), chmel Hallertauer Melon, vodní meloun, himalájská sůl, koriandr.
"Jste potřebovali uklidit ve skladu chmele, ne?" zeptal se jeden známej hospodskej, když jsme mu poprvé poslali nabídku na tohle pivo. A měl pravdu. ???? Od tý doby tenhle MultiHop vaříme pravidelně bez návaznosti na úklid ???? In Hop We Trust!