Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kyselé léto otevíráme novým přírůstkem do naší základní série „Sour“. V té jsme nyní šáhli po známé dvojici chutí jahody a rebarbory, kterou můžete znát z receptů na koláče. Společně tak dobře fungují, protože kyselejší rebarbora skvěle doplňuje sladkou jahodu a přesně to ucítíte i v našem novém kyseláči.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
S radostí představujeme naši novou Double IPA - Hop Charger! Klasika tak, jak ji máme rádi - citrusy, tropické ovoce, borovicové jehličí a svěží chmelová hořkost v středně hutném těle.
Mistr a Markétka: legendární román Michaila Bulgakova se představuje v imerzivním divadle v podání nezávislého divadelního souboru Tygr v tísni v Palácu Hrzánů z Harasu v pražské Celetné ulici. My jsme jim pro tuto příležitost udělali speciální světlé pivo: jedenáctku ležák s příjemnou chmelovosti, který vám zpříjemní ať už divadelní zážitek, pokud navštívíte ono představení, nebo třeba návštěvu pivního baru. Pije se snadno a může to být vaše pivo na celý večer
Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů.
Tak konečně naskakujeme i my na tenhle vlak, který pojí bohaté studené chmelení moderními chmely, příjemnou hořkost a lehké vysoce prokvašené tělo, vytvořené přidáním rýže a kvašením ležákovými kvasnicemi za vyšší teploty. Ochutnejte tenhle moderní styl s kombinací chmelů Sládek, Cryo Pop, Citra, El Dorado a Simcoe Cryo.
V naší sérii piv Evolution zkoušíme a představujeme nové české experimentální odrůdy chmele. Používáme celé sušené hlávky vždy do lehkého piva, kde může aroma chmele pořádně vyniknout. Pro Evolution #006 jsme vybrali odrůdu NŠH 29/18.
Vlajková IPA, kterou pivovar Falkon vaří již od roku 2012. V průběhu let několikrát kosmeticky změnila svoje složení, pointa ale zůstává stejná. Je to pocta old-school zástupcům stylu IPA, očekávejte proto výraznější sladový charakter a pryskyřičné a citrusové chutě původních amerických odrůd chmele.
Jedna z našich jedno-chmelových New England IPA s unikátním chmelem Sabro, který dominuje svým charakterem kokosu, ananasu a tropického ovoce. Nízká hořkost a krémovost typická pro styl umožňuje bezprostřední prožití chmelového zážitku.
Na tenhle kousek jsme hrdí! Díky spolupráci @hocuspocusbeer a @richter_homebrewer vznikla tahle kooperační kyselá várka. Za nás opravdu povedenej kyseláč. ????️????
Tmavě červená barva se světle růžovou. Jemně ovocná vůně s nádechem mandlí a mírně višňových višní. Sladká a ovocná, s příjemnou rovnováhou mezi sladkou a kyselou. Vynikající dezertní pivo.
Sice se traduje, že svrchně kvašená piva, ejly (píše se "ale") si našla cestu do světa z britských ostrovů za použití tamních chmelů, ale i české odrůdy umí udělat pořádný rachot. A protože v našem speciálu jsou použité odrůdy Agnus a Kazbek a číslo vyjadřuje cílenou hořkost, jméno AK47 aka Kalašnikov bylo na světě.
Silly Saison je svrchně kvašené pivo typu „saison", které má jantarovou barvu. Je mírně nasládlé, má ovocné tóny a k jeho chmelení se používají kvalitní chmely Kent a Hallertau. Vyniká pozoruhodně lehkou chutí, je velmi pitelné a ponechává v ústech příjemně osvěžující pocit.
Svatoanenský Summer Ale jsme připravili infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva. Chmelovar jsme začali odrůdou Gaia, v polovině přidáváme opět Gaiu, 20 minut před koncem odrůdu Citra a za studena chmelíme opět Citrou. Tyto odrůdy chmele se postarají o nachmelený charakter piva. Odrůda Gaia je nová česká odrůda vyšlechtěná pro tyto druhy piva. Citra je americká odrůda vhodná zejména pro poslední a studené chmelení.
Další zástupce naší Raketové linie spadá do kategorie New England IPA. Hazy Rocket je kvašená kmenem kvasnic WLP77, který byl vyvinut tak, aby díky biotransformaci co nejvíce amplifikoval aroma použitých chmelů. Zároveň jsme do piva přidali nový blend od Yakima Chief s názvem Phantasm, který má zejména v tomto stylu piva posílit chmelové aroma. Ve výsledku je to tedy pivo s velice výrazným aroma citrusů a tropického ovoce, které si i přes vyšší obsah alkoholu zachovává výbornou pitelnost.