Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Další zástupce naší Raketové linie spadá do kategorie New England IPA. Hazy Rocket je kvašená kmenem kvasnic WLP77, který byl vyvinut tak, aby díky biotransformaci co nejvíce amplifikoval aroma použitých chmelů. Zároveň jsme do piva přidali nový blend od Yakima Chief s názvem Phantasm, který má zejména v tomto stylu piva posílit chmelové aroma. Ve výsledku je to tedy pivo s velice výrazným aroma citrusů a tropického ovoce, které si i přes vyšší obsah alkoholu zachovává výbornou pitelnost.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
Pivo výčepní světlé je nefiltrované, spodně kvašené a nepasterizované. Únětická 10° navazuje na tradici poctivé české desítky, v minulosti velmi oblíbené. Je silně chmelená dvěma druhy chmele a žateckým poloraným červeňákem.
Dodavatelem základní suroviny – sladu špičkové kvality je česká sladovna humnového typu vyrábějící tzv. lopatový slad, vyznačující se velkým podílem ruční práce. Únětická desítka je charakterem lehčí pivo s nižším obsahem alkoholu i zbytkovým extraktem. Výrazná hořkost s příjemným dozráváním zaručuje dobrou pitelnost i ve větším množství. Je vhodná k celovečernímu posezení.
Podle kalendáře je tu čistokrevné léto a s ním i naše letní řada kyseláčů Summery Pohrajeme si nejen s ovocem, ale i s pivními styly. Jako první jsme uvařili Berliner Weisse s angreštem a mátou.
Abychom vás na Vánoce nezásobili pouze těmi nejsilnějšími pivy, vaříme pro vás i Vánočku, lehkou IPA, elegantně chmelenou primárně chmely Galaxy a Cashmere, které přináší příjemné tóny citrusů, peckovin a dalších druhů zralého ovoce. Vánočka je díky vyššímu prokvašení krásně lehoučká a tak vám skvěle poslouží jako osvěžení při smažení řízků nebo při rozpálených debatách nad štědrovečerním stolem.
Lehčí svrchně kvašený speciál amerického typu s chmely Amarillo a Mosaic. Osvěžující hořkost a aroma s ovocnými tóny podporují velmi dobrou pitelnost, třeba i jako alternativu k českému ležáku.
Temná a hustá jako mlhovina. Taková je Nebula, naše zatím nejodvážnější pivo. Chuti dominují přírodní ovocné šťávy a jemná kyselost, vůni chmely Mosaic a Simcoe. Přirozeného zákalu je dosaženo kombinací netradičních surovin.
Kladenský ležák je chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, takže má výraznou bylinnou až florální stopu. Naším cílem bylo vytvořit ležák, který si zachová osobitost a výraznou chuť, i když u něj strávíte celý večer.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity naše oblíbené Amarillo, Citra a Sabro, které dávají pivu aroma po pomeranči, tropickém ovoci, pryskyřici a lehce kokosu.
Obrovské letadlo reprezentuje obrovské pivo. Z našeho Russian Imperial Stoutu je nejvíce patrná bohatá chuť pražených sladů, která je dohromady s vysokou hořkostí, zakončená tóny ovoce. Příjemně zahřeje na jazyku se sladkým závěrem.
Na tenhle kousek jsme hrdí! Díky spolupráci @hocuspocusbeer a @richter_homebrewer vznikla tahle kooperační kyselá várka. Za nás opravdu povedenej kyseláč. ????️????