Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Solera je čistý blend našich spontánů. Název je odvozen od speciální systému „míchání.“ Solera se vždy používala ke zrání různých nápojů (rum, brandy, fortifikovaná vína…). Původně zejména ve Španělsku. A o co tedy jde? Naskládáte pyramidu sudů (jeden na druhý). Sudy se vždy plní pouze do nejvyšší vrstvy. A lahvují pouze z nejspodnějšího. Mezi sebou se přepouští tak, že žádný nikdy sud nikdy nevyprázdníme zcela. Výsledkem je lahodná, vyrovnaná, dobře zakulacená chuť.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
V chuti i vůni výrazné tropické plody a pryskyřičnost. Hotline je klasická hořká west coast ipa zlatavé barvy s vyváženým sladovým tělem. O výraznější hořkost se postarali americké chmeli, které pivu dodávají i příjemné aroma zralých peckových plodů, citrusů a pryskyřice. Na svoji sílu je extrémně pitelné.
Tahle verze Signaty, piva s 300 gramy lokálních broskví na litr, si poležela dlouhé 2 roky v sudech po bourbonu, kde si díky působení divokých kvasinek brettanomyces získala bohatou komplexní chuť, kterou krásně doplňují kvality bourbonu.
Tomuto jasně červenému pivu z lesních plodů dominují stovky kilogramů černého rybízu, malin a brusinek, které vytvářejí ovocnou symfonii osvěžení. Sladká a kyselá chuť jdou ruku v ruce s hladkým sladovým základem, který do vaší zimy jistě přinese více léta.
Piwo Grodziskie je historický polský pivní styl, jehož historie sahá daleko do 17. století. Vyznačuje se světlou barvou, velmi specifickou chutí pšenice nakouřené nad dubovým dřevem, nízkým obsahem alkoholu, vysokou perlivostí a příjemnou hořkostí.
Silnější svrchně kvašené pivo, které vaří pivovar Permon přes zimní období. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované. Složení: 2 druhy sladu a 3 druhy amerických chmelů.
Fox a Dragon - dva nejlepší slovinské chmely - se snoubí v naší nové IPA a probudí smysly harmonickým tancem citrusových vůní hořkého grapefruitu a šťavnaté mandarinky. Hladké sladové tělo dokonale vyvažuje intenzivní chmelovou chuť, která vyvrcholí nádherně osvěžujícím závěrem.
Tento nápoj ztělesňuje mazanou hbitost lišky a ohnivého ducha draka v každém doušku. Vzrušující IPA představující dva nejlepší slovinské chmely: Fox a Dragon. Rozčiluje smysly harmonickým tancem citrusových vůní, nabízí směs pikantního grapefruitu a pikantní mandarinky. Jeho hladká sladová kostra dokonale vyvažuje intenzivní chmelovou chuť, která vyvrcholí nádherně svěžím a osvěžujícím závěrem. Mýtická kolize chutí, tento nápoj ztělesňuje mazanou hbitost lišky a ohnivého ducha draka v každém doušku.
Středně hořký silnější ležák(pivo plzeňského typu). Ano ležáček, žádné silné pivo, jak nám zákon předepisuje! Výborně pitelný a díky novým odrůdám českých chmelů i chuťově zajímavý.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
Tradiční výčepní světlé pivo s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobené dle tradiční receptury. Díky nižšímu obsahu alkoholu má výborné osvěžující účinky, udržuje bystrou mysl a dodává tělu potřebné vitamíny skupiny B.
Toto belgické pivo typu Belgian Pale Ale se vaří z pramenité vody, ječného sladu, chmelových hlávek, kandovaného cukru a kvasinek. Zvláštností je dvojí chmelení v různých fázích výrobního procesu a dokvašuje se v lahvi.
Kyseláč inspirovaný pivem Future Sunshine z pivovaru Pressure Drop Brewing, které jsme ochutnali v Anglii. Jedná se o silnější patnáctku stylu Sour Fruited Ale s 6% alkoholu. Kouzlili jsme s tropickým ovocem – broskví, ananasem, passion fruitem ve formě pyré a laktózou. Sunshine voní a chutná jako bezstarostné léto, válení se na dece, dovolenkové lásky, horký písek a šumící oceán, prostě všechno to, co nám v zimě tolik chybí.