Inspiraci pro toto pivo jsme objevili při jedné z našich cest do Anglie a po pár letech a pokusné várce v Automatu jsme konečně toto pivo uvařili ve velkém u nás v Broumech. Jedná se o kyseláč, ve kterém je kopr, máta a 500kg nastrouhaných okurek na 2 000 litrů piva. Chuťové vnímání je velmi individuální, neboť někdo cítí pouze okurky, někdo převážně kopr, někdo obojí, ale ať tak či tak, určitě toto zajímavé pivo stojí za zkoušku.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Zichovec - GWBC Best of Show by Markku Leminen 34 (0,5L)
- Napsat hodnocení
V létě jsme se spojili s domovarnickou soutěží Good Water Beer Cup v Dobré Vodě u Křižanova a nabídli vítězi várku na naší technologii. Nečekaně soutěž vyhrál jeden z mála zahraničních soutěžící, Markku Leminen z Finska, který uvařil extrémně hutný imperiální stout s kakaovými boby, melasou a vanilkou. Tohle je náš pokus toto výjimečné pivo interpretovat.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
- Obsah
- 0,5 L
- Alkohol
- 15%
- Stupňovitost
- 34°
- Způsob kvašení
- Svrchně kvašené
- Pivní styl
- Imperiální stout
- Použití chmele
- Magnum
- Slad
- neuvedeno
- Země původu
- Česká republika
- Balení
- Plech
- Hořkost
- neuvedeno
Hodnocení schváleno
ostatní produkty
Sour Ale inspirované tradičním saským Gose, to jest "kyseláč" se solí a koriandrem. V tomto případě jsme přidali ještě čerstvou mátou, rozmarýn a jalovec. Botanic Gose je svěží kyselé pivo s ginem připomínajícím aroma a jemně slaným dozníváním.
Dodavatel: Pivovar Falkon
Na dobré desítce se ukáže, jestli to má sládek v ruce, o tom jsme přesvědčení. Naši desítku stavěl sládek Michael Neuwirth s jednoduchou myšlenkou: aby chutnala, jako když pijete pivo a přikusujete k němu pivní rohlík. Proto přidal i trochu sladu Biscuit. Jde o lehké, sladové a příjemně pitelné pivo s decentní chmelovou linkou.
Meditation je v podstatě moravská verze belgického Oude Geuze, které vzniká spojením mladého a starého lambicu. V našem případě používáme roční, dvouletý a tříletý (z roku 2017). Starší je suchý a chuťově velmi výrazný. Mladý je jemný a obsahuje cukr potřebný pro dokvašení piva. Žádné jiné pivo tolik neodráží osobnost blendera, který vybírá sudy a množstevní poměr, ve kterém budou spojeny. Každý ročník je jiný a pivo se výborně hodí pro delší archivaci. Dovolujeme si tvrdit, že ročník 2017 se povedl na jedničku a jsme zvědavi, jak vám bude chutnat.
CASPARUS 10 je světlé, desetistupňové svrchně kvašené pivo typu pale ale.
Tedy American Pale Ale je v podstatě slabší varianta amerických piv India Pale Ale (I.P.A.). Při použití kombinace žateckého chmele Kazbek a amerického chmele Azacca je výsledkem půvabná a svěží kombinace chmelových, až zemitých tónů a tropického ovoce,zvláště manga. Pivo bylo konstruováno k příležitosti želivské Mariánské pouti.
Je veselé, optimistické a osvěžující.
Pivo typu Red India Pale Ale. Jantarová barva předznamenává suchou karamelovou a sušenkovou linku. Prim však hraje bohatá chmelová chuť a vůně, pocházející z použití amerických chmelů Summit, Mosaic a Strata. Ty pivu propůjčují tóny mandarinek, broskví, mučenky, grepu či jahod.
Dodavatel: Měšťanský pivovar Kojetín
New England IPA, pivní styl pocházející se severovýchodu USA. Toto pivo se vyznačuje světlou barvou, zákalem, nízkou hořkostí s plnou ovocnou chutí. Tuto charakteristiku pivu předává především užití nesladovaných obilovin, intenzivní studené chmelení a užití speciálních kvasnic.
Pro výrobu byl použit slad pale ale, plzeňský a pšeničný, dále byly použity ovesné a pšeničné vločky. Slabou hořkost dodává chmel Kazbek. Aroma dodává především chmelení za studena odrůdami Wai-iti, Sabro, Motueka a Eldorado, kterých jsme opravdu nešetřili. Nadchne vás tak příjemné aroma tropického ovoce, broskví, meruněk, mandarinek a cedru.
Světlé pivo, vařené ze světlého sladu plzeňského typu. Robusnější bratr světlého výčepního, oproti němu přidáváme větší díl sladu, dosahujeme tak plnějšího těla, které si můžeme dovolit více ochmelit. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Dodavatel: Pivovar Lobeč
Milujeme kyseláče! Vařili jsme ho klasickou metodou Kettle Souring, kdy se do piva před chmelovarem přidají Lactobacily (také se vyskytují v probioticích, či v jogurtech), které sníží PH piva. Oproti klasickým pivům tohoto stylu jsme stupňovitost posadili trochu výše, abyste si mohli vychutnat větší komplexnost těla. Následně se do piva přidalo štědré množství Malin, konkrétně více jak 20 % z celkového množství piva. Vůně i chuť malin v pivu je velmi výrazná. Kyselost vyšší a pitelnost neskutečná. Už jste dnes měli svoji dávku vitamínů?
Elektra je ovocný kyseláč s vysokým podílem pšeničného sladu, kde se kyselost vytváří přírodní cestou za pomoci laktobacilů. Původně vznikla jako speciální várka pouze na Tap Takeover v pivnici Malt Worm v Brně. Ale co naděláš, když všem tak moc chutnala... Tento Sour Ale v moderním podání Gose je ochucený koriandrem, solí a hromadou višňového pyré. Chmelová hořkost je zde prakticky neznatelná, pivo má dobrou pitelnost s ovocnými tóny a jeho kyselost sráží lehká slaná linka. Na patnáctistupňové pivo se pije až nebezpečně dobře.
Solera je čistý blend našich spontánů. Název je odvozen od speciální systému „míchání.“ Solera se vždy používala ke zrání různých nápojů (rum, brandy, fortifikovaná vína…). Původně zejména ve Španělsku. A o co tedy jde? Naskládáte pyramidu sudů (jeden na druhý). Sudy se vždy plní pouze do nejvyšší vrstvy. A lahvují pouze z nejspodnějšího. Mezi sebou se přepouští tak, že žádný nikdy sud nikdy nevyprázdníme zcela. Výsledkem je lahodná, vyrovnaná, dobře zakulacená chuť.
Pěkně chmelený box, skvělý dárek z pivovaru Sibeeria.
1x 750 ml Boží Ležák!
1x 750 ml Boží NEIPA!
1x 750 ml Boží Stout!
Svrchně kvašené pivo původem z britských ostrovů, plné chuti s výraznými ovocnými tóny.
Náš Kocour PALE ALE je díky použití amerického chmele zástupcem americké odnože kategorie ALE. Je nefiltrované a nepasterované proto případný zákal není závadou.
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Navazujeme na naši jarní BMW APA Callista & Solero. Tentokrát jsme dali vyniknout čistě chmelu Callista. Callista dodává pivu tóny meruněk, malin i citrusů, kombinace sladů zase nádhernou barvu světlého jantaru.
Severka je silnější, hořčejší a voňavější než její bráška Krasohled. ???? Slad z Kounic, otevřená spilka a dlouhé ležení, jak jste zvyklí. Výraznější, ale stále hezky pitelný ležák. Chmelili jsme odrůdami Premiant (bio), Žatecký poloraný červeňák (bio), Polaris a Hallertauer Blanc.
Dodavatel: Pivovar Falkon