Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pivo, které vás protáhne! Jak už název napovídá, jedná se o pivo vycházející z tradiční pochoutky z jablek a křenu. My jsme tak do piva kromě klasických surovin přidali 300 kg jablečného pyré a 15 kg čerstvě nastrouhaného křenu, u kterého jsme si v pivovaru pěkně poplakali. Pivo je krásně vyvážené, v aroma je cítit křen, v chuti se jablka hezky pojí s křenem a výsledkem je tak velmi uniktání pivo, které určitě stojí za ochutnání.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Tento 11stupňový rýžový ležák jsme uvařili společně s českým baseballovým národním týmem k oslavě jejich postupu na nejprestižnější baseballový turnaj na světě World Baseball Classic, kde se v Tokiu jakožto amatéři postaví těm nejlepším hráčům světa. V pivu je v sypání kromě sladu i 145kg rýže, která pivu dodala naprosto unikátní chuť. Na hořkost jsme použili Žatecký poloraný červeňák a jemné aroma citronové trávy pak pivu dodal japonský chmel Sorachi Ace. Pivo má velmi světlou barvu, v chuti je svěží a lehké s výraznou hořkostí.
Ochutnejte naše pivní ztvárnění klasických českých kokosek – tuhle tedy asi nespolknete s takovou lehkostí, určitě vám ale udělá podobnou radost. Výchozí stout je s vyšším podílem ovsa a lehkou pražeností, zachovává si tak vysokou pitelnost i přes vyšší stupňovitost. A kokos to vše podtrhne.
Druhá várka. Padrísimo je mexický slangový výraz pro něco skvělého (nebo Božího!) a taky název našeho zimního stoutu inspirovaného mexickou horkou čokoládou. Do už tak mohutného a komplexního temného piva jsme hodili 20 kg pražených kakaových bobů z Ekvádoru společně s dávkou vanilky, skořice a hromadou Ancho pálivých papriček. Ty dodaly nejen jemně hřejivou dochuť, ale i příjemné aroma uzených švestek, které se mísí se sladkými chutěmi. Padrísimo možná voní jako vánoční cukroví, ale nabízí suchý, hořký dojezd s nádechem pikantnosti a bez přílišné sladkosti.
Stačí přidat větný člen a z řeky Mže, která se stéká pod našimi okny, vzniká hříčka připomínající londýnskou Temži. A právě tam, je doma pale ale, lehké pivo pro hašení žízně dělníků v docích.
Unikátní pivní destilát oblíbeného Trutnovského pivovaru Krakonoš, který je vyrobený z piva Krakonoš. Jedná se o typickou pálenku s vysokým obsahem alkoholu 50%. Pokud hledáte originální destilát jako dárek či pozornost tak přesně pro Vás je Krakonošovice.
Lehčí svrchně kvašený speciál amerického typu s chmely Amarillo a Mosaic. Osvěžující hořkost a aroma s ovocnými tóny podporují velmi dobrou pitelnost, třeba i jako alternativu k českému ležáku.
Svrchně kvašené pivo stylu English Stout, tmavé neprůhledné barvy a střední plnosti. Chutná po praženém sladu a hořké čokoládě. K těmto chutím se příjemně váže bylina šalvěj lékařská a americký chmel Simcoe, který dává pivu charakteristickou chuť i aroma.
Pokud jste milovníky pivních speciálů, musíte ochutnat Hákův STOUT Šalvěj.