Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
Duchesse de Bourgogne je vařen v rodinném pivovaru Verhaeghe ve Vichte. Při výrobě se využívají dva druhy kvašení a pivo poté zraje v dřevěných sudech. Snoubí se v něm čerstvost, ovocný charakter a jemná nasládlost se suchým dozníváním kyselosti granátového jablka a decentní hořkostí. Toto doznívání připomíná chuť vína.
Toto červenohnědé vlámské pivo se vaří tradičním způsobem od 16. století.
No jasně! Co jiného by sis mohl přát k Vánocům, než pořádně chmelenou IPA. :-)
I v letošním roce jsme si pro vás připravili silné India Pale Ale s výrazným dvojitým studeným chmelením. Tentokrát jsme zvolili grain bill kombinující tradiční humnové slady z Čech a Británie se špetkou speciálů z Bamberku a Heidelberku. Do toho americké, německý a francouzský chmel. Prostě parádní sváteční taškařice!
Společně se skvělou Kamilou Martinovskou z miniaturního létajícího pivovaru Dark Times jsme si pro vás připravili jedinečnou čajovou infuzi. Jako základní pivo posloužil recept na belgický saison, který jsme obohatili o štědrou dávku indického a nepálského černého čaje. Lehké, perlivé s typickou belgickou peprnou linkou.
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Na sv. Václava, patrona všech sládků a českého piva, jsme uvařili speciální Svatováclavskou desítku. Jedná se o desítku z čerstvého hlávkového chmele Saaz Special. Chmelem jsme doopravdy nešetřili, kdy jsme použili skoro 15 kg, a to jak do chmelovaru, tak do studeného chmelení. Sklizeň chmele probíhá pouze jednou za rok, a to na přelomu srpna a září. Proto je toto pivo výjimečné nejen svým svěžím chmelovým aroma a chutí, ale i vzácnou dostupností.
Výrazné tělo tohoto lahodného stoutu tvoří směs ječných sladů a ovsa. Chmelení anglickým chmelem je doplněno čerstvě nahmožděným kardamomem, jehož vůně se krásně line v kávových tónech tmavého piva. Nechť i ty nejtemnější kouty duše pookřejí!
Bílý Hranostaj je velmi světlé až mléčné pivo. Používáme na něj pouze plzeňský a pšeničný slad, svrchní kvasnice a infuzní varní postup.
Hranostaje připravujeme tak, aby vynikl jeho výsledný, výrazně aromatický charakter. Hořkost ponecháváme na nižší hladině, jak je to pro pšeničná piva typické. Pro mírné chmelení jsme vybrali odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák.
Válečník vzdává hold děčínským baskeťákům, Válečníkům. A protože to nejsou žádná "vořezávátka", je náš Válečník hořký speciál, který na první chmelení používá americký chmel Warrior. Válečníka. Prostě Válečník každým douškem.
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
IlSano a chmelinka, to je naše NOVINKA‼️ Nikde jinde na světě není, tohle pravé chmelové osvěžení‼️ Proto neváhej a první minerálku s chmelem hned ochutnej‼️ Protože nic lepšího není, než naše chmelové osvěžen
Kvasnicové pšeničné pivo číslo 1 v Německu a jedno z nejoblíbenějších na světě. Přirozeně zakalený, ve skle sametově zlatavý a se silnou hlavičkou pěny, která si to jméno opravdu zaslouží. Tato pšeničná pivní klasika z Mnichova hned po přípravě voní po banánu. Odborník ochutná nádech manga a ananasu a chválí krásnou rovnováhu sladkosti a hořkosti. Milovníci piva si vychutnají jemné kvasinkové aroma a nádherně jiskřivou jemnost. Je to typické pivní zahradní pivo, které spojuje lidi z celého světa.
Znovu s celým světem oslavíme Pink Boots Day, den věnovaný všem ženám a nebinárním osobám v pivovarnictví. Pro tuhle příležitost používáme speciální Pink Boots blend chmelů s příjemným projevem květin, citrusů, tropického ovoce a peckovin. Tohle pivo vzniká pod taktem žen našeho pivovaru a vytvořily k němu i nový merch!