Jeho základem je světlý tzv. plzeňský slad. Ve velmi malé míře je doplněn světlým karamelovým sladem. Chmelen natřikrát českými chmely, přičemž ten poslední, Poloranný Žatecký Červeňák, mu dodává velmi příjemné pravé chmelové aroma. Díky nižšímu stupni prokvašení je pivo plnější, s nižším obsahem alkoholu. Výsledkem je velmi dobře pitelný ležák plzeňského typu, s mírně vyšší hořkostí a jemně sladovým tělem.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Kynšperk - Tmavý ležák (1L)
- Napsat hodnocení
Tmavé speciální nefiltrované pivo s dokonale vyváženou příjemnou chutí s karamelovým aroma.
Dodavatel: Kynšperský Pivovar s.r.o.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
- Obsah
- 1 L
- Alkohol
- 5,2%
- Stupňovitost
- 12°
- Barva
- Polo-tmavé
- Způsob kvašení
- Spodně kvašené
- Pivní styl
- Tmavý ležák
- Použití chmele
- neuvedeno
- Slad
- neuvedeno
- Země původu
- Česká republika
- Balení
- Plast
- Hořkost
- neuvedeno
Hodnocení schváleno
ostatní produkty
Válečník vzdává hold děčínským baskeťákům, Válečníkům. A protože to nejsou žádná "vořezávátka", je náš Válečník hořký speciál, který na první chmelení používá americký chmel Warrior. Válečníka. Prostě Válečník každým douškem.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Je to lehký, harmonický světlý ležák, štědře chmelený německým chmelem Hallertau Blanc, který pivu dodává bylině-ovocné aroma s nádechem grepu, bílého vína a ananasu. Chmeleno pouze do varu a do vířivky.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dosahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dU Střízlíka dbáme na jeho výsledný lehký a osvěžující, byť stále fortelný charakter. Na začátku a v polovině chmelovaru přidáváme odrůdu Agnus a na konci pak chmel Kazbek. Aby byl Střízlík opravdu lehký, zajišťuje studené chmelení americkou odrůdou Mosaic.osahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Pro zimní i sváteční dny se z řemeslných piv z Lobče nejlépe hodí náš nový ležák Zázvorák. Limitovaná zimní dvouvárka - tuplák oblíbeného lobečského ležáku byla ochucena devíti kilogramy odšťavněného čerstvého zázvoru. Žádný cukr, nic kyselého, jen klasická jedenáctka z Lobče a trocha voňavého hřejivého zázvoru.
Lobeč Zázvorák 11° Tradiční spodně kvašené pivo plzeňského typu. Světlé pivo, vařené ze světlého sladu z mšenské sladovny. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem a do hotového piva přidáváme šťavu z čerstvého zázvoru. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Dodavatel: Pivovar Lobeč
Svatomartinský speciál vaříme pouze jednou do roka a to na svatého Martina v listopadu. Chmel je zde použitý Kazbek, který patří mezi mé oblíbené české chmely a druhý je Vital, který byl původně šlechtěný pro farmaceutické a biomediciální účely (mají vysoký obsah xanthohumolu a desmethylxanthohumolu - látky, které vysoce prospívají zdraví člověka). Toto pivo je nejen výborné, ale zdraví prospěšné.
Náš pohled na lahodný ležák německého stylu se všemi příchutěmi, bez triků!
Lehkost těla a jemná karbonizace roztančí pivo na patře a osvěžující svěží závěr vás přiměje vrátit se na další…
Když se vypustí pára, trubky ukážou cestu. Pokaždé jako by pivovar ožil a jeho srdce začalo bít. Nějaký čas si pak ležák poleží, a když se vypustí do světa, ten zážitek vám rozproudí krev v žilách.
Věříme, že klasické české tmavé ležáky si zaslouží pozornost a měly by si najít cestu zpět do půllitrů i srdcí
milovníků řemeslného piva. Abychom jim pomohli se tam dostat, oživujeme Soulmate - příjemně plný, pražený ležák s výrazným ořechovým aroma, s tóny hořké čokolády a ušlechtilého chmele. Tmavé tělo je korunováno působivou bílou korunou s příjemnou krémovou texturou. Soulmate - spřízněná duše.
dodavatel: Sibeeria
Poctivá dobrá „jedenáctka“, vařená na dva rmuty. Slušná chmelová hořkost a vyvážené plné tělo.
Název zlatý kopec vznikl v našich počátcích při vaření piva v garáži na Zlatém kopci.
Spodně kvašený červnový speciál z pivovaru Červený Vlk.
Záviš z Falkenštejna patřil k rodu jihočeských Vítkovců. Byl milencem a později manželem Kunhuty, vdovy po Přemyslu Otakaru II. Jejich útočištěm se na krátký čas stal hrad Svojanov, ležící v lesích necelých 20 km od Poličky. 12% světlý ležák nesoucí jeho jméno je pivo zlatavé barvy, má jemný říz a plnost s citelným chmelovým aroma.
Lehčí nefiltrovaný světlý ležák, za studena chmelený a příjemně hořký. Specifickou přísadou, která dává tomuto pivu charakteristickou svěží chuť a vůni, je nová česká odrůda chmele Kazbek.
Legenda praví, že když hlavní sládek stáčel do první várky experimentálního nového receptu, byl osvětlen paprskem slunečního světla a rozhodl se jej pojmenovat „El Sol“. Počátkem roku 1900 se značka stala dnes již ikonickým „Solem“. Podává se s kouskem limetky v hrdle lahve.
Vaří se sluneční energií Slunce bylo vždy srdcem a duší Sol a od roku 2020 bude Sol vařený v nizozemském pivovaru Zoeterwoude produkován obnovitelnou energií ze sluneční energie. To znamená, že až si budete příště užívat sol ve více než 50 zemích, můžete opravdu ochutnat slunce .
Výrobce: Cerveceria Moctezuma
Světlý nepasterovaný český ležák.
Dodavatel: Pivovar Poutník