Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Čas je to nejdůležitější, co toto exkluzivní pivo dostalo.Dvacet pět měsíců zrálo v dřevěných sudech po bourbonu.Je plné tónů rozinek, karamelu a hořké čokolády.Navíc jsme do piva přidali madagaskarskou vanilku.
Složení: Voda, ječné a pšeničné slady, laktóza, cukr, vanilka, chmel. Obsahuje lepek.
Svérázné divoké pivo z Kokořínska inspirované belgickými lambiky. Toto venkovské pivo jsme vařili v únoru s použitím místních surovin i nesladované pšenice. Chmelili jsme pro konzervaci piva jen starým zoxidovaným chmelem, aby nepřidal pivu hořkost ani aroma. V chuti piva Lobeč Wild je výrazná kyselost a hemží se tu různé ovocné tóny, koření, seno i vůně koňského sedla. Vyzrálé pivo bude ztrácet říz a nabírat kyselinku. Pivo přinášíme pro tento belgický styl tradičně ve dvou variantách jako čistý Lobeč Wild a ochucený Lobeč Wild Berry, které v chuti i barvě jemně doplní bobule lesního ovoce. Obě piva lahvujeme do skleněných lahví s korkovým uzávěrem a ukládáme je do sklepů k víceleté archivaci, pouze 1000 lahví.
Je to lehký, harmonický světlý ležák, štědře chmelený německým chmelem Hallertau Blanc, který pivu dodává bylině-ovocné aroma s nádechem grepu, bílého vína a ananasu. Chmeleno pouze do varu a do vířivky.
Pod názvem, kterým na Slovácku nazýváme pomlázku, se skrývá velikonoční novinka ve stylu Amber Ale. Toto svrchně kvašené pivo má sytou jantarovou barvu a v chuti snoubí karamelové tóny s chmelovou hořkostí a aromatičností amerických odrůd chmele (Columbus, Cascade). V tomto případě jsme tuto dvojici doplnili českou stálicí Kazbek.
Lehké světlé pivo v pivním stylu American Pale Ale s dostatečným sladovým tělem postaveno tak, aby bylo pivo vyvážené, velice dobře pitelné a hlavně svěží. Středně silné chmelové aroma s chmely Cascade, Mosaic a Comet. Chmel je hezky patrný, ale nijak rušivě nevystupuje. Celkově velmi hladký profil.
Jubilejní ležák speciálně uvařen k příležitosti 100. výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala, s krásně omamnou chmelovou vůni a příjemnou intenzivní hořkostí.
Solera je čistý blend našich spontánů. Název je odvozen od speciální systému „míchání.“ Solera se vždy používala ke zrání různých nápojů (rum, brandy, fortifikovaná vína…). Původně zejména ve Španělsku. A o co tedy jde? Naskládáte pyramidu sudů (jeden na druhý). Sudy se vždy plní pouze do nejvyšší vrstvy. A lahvují pouze z nejspodnějšího. Mezi sebou se přepouští tak, že žádný nikdy sud nikdy nevyprázdníme zcela. Výsledkem je lahodná, vyrovnaná, dobře zakulacená chuť.
Kvasnicové pšeničné pivo číslo 1 v Německu a jedno z nejoblíbenějších na světě. Přirozeně zakalený, ve skle sametově zlatavý a se silnou hlavičkou pěny, která si to jméno opravdu zaslouží. Tato pšeničná pivní klasika z Mnichova hned po přípravě voní po banánu. Odborník ochutná nádech manga a ananasu a chválí krásnou rovnováhu sladkosti a hořkosti. Milovníci piva si vychutnají jemné kvasinkové aroma a nádherně jiskřivou jemnost. Je to typické pivní zahradní pivo, které spojuje lidi z celého světa.
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
St. Louis Premium Framboise je tmavě červené belgické pivo z pivovaru Van Honsebrouck s růžovou pěnou a příchutí malin. Díky ovocnému charakteru, je to pivo, které láká jak mladé (dívky), tak i ty starší.