Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vykašlete se na Suchej únor! Nepít pivo v době uzávěry je cynismus, neúcta a pozérství! Je to jako by vám babička usmažila k narozkám mísu vdolečků a vy jí suše oznámili, že takhle né, poněvadž je teď v módě bezlepková low-carb dieta.
Na únor jsme vám už tradičně navařili maškarní New England IPA, ale masopust je zakázanej.
Všechno je zakázaný! To si napište na svý dveře od baráku. Zevnitř! Pitím piva proti sucháčům, kombuchářům a jiným předsevzetím.
Jak již tento pivní styl má být, tak i je. Krásně navoněné pivo kde si představujete, že před Vámi leží rozkrojený citron a meruňka. Po prvním napití cítíte čerstvě utrženou meruňku až po tropické ovoce. Hořkost je v pivu minimální až žádná. Díky ovesným vločkám a kvasnicím zde vidíte krásné zakalené tělo.
Pivo, které vás zavede do barevného světa plného chutí a vůní, se kterými jste se dosud nesetkali. Použití laktózy umožnilo přesně znovu vytvořit plné chutě a vůně použitých přísad. V popředí rozhodně znatelný banán doprovázený extrémně aromatickými přísadami arašídového másla a také marshmallow. To vše vytváří velmi osvěžující a komplexní složení.
Desítka pro náročné! Padre Fucho je i přes své lehoučké tělo nekompromisně silně nachmelený ejl s výraznou hořkostí a intenzivní vůní chmelů Galaxy a Hüll Melon. Při letních tropických teplotách vám tenhle Summer Ale zajisté přiroste k srdci.
Každý z nászná jedinečnou chuť domácího jablečného koláče ... Nyní si můžete vychutnat jeho nezbednou verzi. Díky přidané laktóze a skořici pocítíte hloubku vůně.
New Dog On The Hop: Ella Galaxy - NEIPA s dominantním chmelem Ella a sekundárném Galaxy. Můžete čekat profil grapefruitu a tropického ovoce. Opravdu vydařená záležitost.
Je Double Milkshake IPA, do které jsme vedle chmelů Citra a Simcoe přidali ještě fakt velké množství kokosových hoblin. Chuť kokosu naprosto dominuje pivu. Podtrhavá ji krémové a hutné tělo Milkshake.
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
Krušnohor Galaxy Trip, to je bláznivá jízda plná tropického ovoce. Bombastická vůně marakuji a manga a svěží citrusová chuť – to je prostě úžasný chmel Galaxy. Vyváženě plné tělo a jemně vyšší hořkost spolu s přijatelným množstvím alkoholu tuhle tropickou jízdu umí protáhnout na hodně dlouho.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Jedná se o společný projekt Hotelu Ostrov a Pivovaru Falkenštejn. Polotmavý ležák Ostroff je spodně kvašené pivo českého typu uvařené tradiční technologií z pěti druhů sladu, chmelené odrůdami Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Pivo jantarové barvy, které osloví vyvážeností karamelových tónů a jemné hořkosti. Pivo je nefiltrované a nepasterované.