Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svrchně kvašené pivo typu APA, ve kterém byla dominantně použitá odrůda amerického chmele Comet dodávající pivu aroma citrusů, grepu a trávy. Při výrobě mladiny bylo použito infuzní rmutování na americký způsob. Vůně a aroma piva jsou podpořeny studeným chmelením. V rámci stylu APA střední hořkost s cílem podpořit vysokou pitelnost piva. Born in the USA, brewed in Krásná Lípa.
Světlé belgické rustikální pivo, jehož základem jsou čtyři druhy obilí - ječmen, pšenice, žito a pohanka. Vůně je ovocná po hruškách a broskvích, kořenitá s tóny badyánu a skořice. Chuť je sladká na začátku, sušenková, a příjemně chmelově hořká v doznívání.
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.
Pivo, které vás zavede do barevného světa plného chutí a vůní, se kterými jste se dosud nesetkali. Použití laktózy umožnilo přesně znovu vytvořit plné chutě a vůně použitých přísad. V popředí rozhodně znatelný banán doprovázený extrémně aromatickými přísadami arašídového másla a také marshmallow. To vše vytváří velmi osvěžující a komplexní složení.
Děčín? Jasně, Děčín! ZOO na skále, v centru města ferrata, přístav na veletoku, zámek s velkým parkem, vše obklopeno krásnou přírodou. Co víc si můžeme přát? Snad jen aby Děčíňák neudělal svému městu ostudu.
Na tenhle kousek jsme hrdí! Díky spolupráci @hocuspocusbeer a @richter_homebrewer vznikla tahle kooperační kyselá várka. Za nás opravdu povedenej kyseláč. ????️????
U téhle New England IPA jsme se shodli, že půjdeme úplně jinou cestou než naše slavné „jedno-chmelovky“ a tak jsme použili kombinaci chmelů Mosaic, Citra Cryo, Strata, Columbus a Simcoe. Výsledkem je komplexní ovocná chuť, která si propůjčuje ty nejlepší vlastnosti všech zmíněných chmelů.
Druhá iterace naší spolupráce s nadačním fondem Zkruhu dala za vznik krásně aromatické New England IPA. Ta je díky použití cryo chmelů příjemně voňavá po tropickém ovoci. Etiketu nám vytvořil Šimon Kučera a udělal tak z plechovky tohoto piva opravdový skvost.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.