Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Francouzská kooperace. Před několika měsíci jsme navštívili kamarády v pivovaru Brasserie Au Baron na francouzsko-belgické hranici a uvařili spolu saison inspirovaným českým pivem. Když ho dorazili do Prahy představit, chtělo to uvařit zase ležák inspirovaný jejich tradičním Bière de Garde. Procento pšenice v sypání a chmel Strisselspalt z Francie v kombinaci s jednoduchým infuzním rumtováním dali vzniknout značně jinému ležáku, než běžně vaříme. Hodně lehkému, jemnému pivu s květinovými tóny a jemnou pěnou. Vedle piva Saison Bohémienne, které jsme spolu vařili ve Francii, hezky demonstruje, jak různými způsoby se dají spojit dva odlišné pivní světy.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tahle hustá a šťavnatá milkshake IPA je infuzována velkou náloží manga a špetkou poměranče k podrthnutí jemné kyselosti. Výsledkem je letní a zábavné pití, které má sílu. Navíc je zářivě žluté jako odpolední slunce.
Výrazné tělo tohoto lahodného stoutu tvoří směs ječných sladů a ovsa. Chmelení anglickým chmelem je doplněno čerstvě nahmožděným kardamomem, jehož vůně se krásně line v kávových tónech tmavého piva. Nechť i ty nejtemnější kouty duše pookřejí!
Naše série Age of...pokračuje dále. Tentokrát byl použit pouze chmel Galaxy, který se vyznačuje výrazně ovocnými tóny citrusů a peckového ovoce. V základu se jedná o klasickou West Coast IPA, hořkou a suchou, plnou ovoce.
Piwo Grodziskie je historický polský pivní styl, jehož historie sahá daleko do 17. století. Vyznačuje se světlou barvou, velmi specifickou chutí pšenice nakouřené nad dubovým dřevem, nízkým obsahem alkoholu, vysokou perlivostí a příjemnou hořkostí.
Session IPA s výraznou chmelovou chutí a aroma, ovšem s nižším obsahem alkoholu. Za studena chmeleno novozélandskou odrůdou Moutere, která tomuto lehkému ale dodává intenzivní vůni tropického ovoce a zralých cistrusů.
Další zástupce naší Raketové linie spadá do kategorie New England IPA. Hazy Rocket je kvašená kmenem kvasnic WLP77, který byl vyvinut tak, aby díky biotransformaci co nejvíce amplifikoval aroma použitých chmelů. Zároveň jsme do piva přidali nový blend od Yakima Chief s názvem Phantasm, který má zejména v tomto stylu piva posílit chmelové aroma. Ve výsledku je to tedy pivo s velice výrazným aroma citrusů a tropického ovoce, které si i přes vyšší obsah alkoholu zachovává výbornou pitelnost.
Ochutnejte lehkou ale bohatě chmelenou New England IPA, která je chmelená velkým množstvím cryo chmelů a tak vám nabídne velmi intenzivní ovocný charakter. Ten vám přinese velmi silný chuťový zážitek a přes nízké množství alkoholu.
Mistr a Markétka: legendární román Michaila Bulgakova se představuje v imerzivním divadle v podání nezávislého divadelního souboru Tygr v tísni v Palácu Hrzánů z Harasu v pražské Celetné ulici. My jsme jim pro tuto příležitost udělali speciální tmavé pivo: lehký stout s příjemnou pražeností, který vám zpříjemní ať už divadelní zážitek, pokud navštívíte ono představení, nebo třeba návštěvu pivního baru. Pije se snadno a může to být vaše pivo na celý večer.
Nová várka hořkého a neuvěřitelně pitného západního pobřeží IPA s chmelem Motueka, Citra cry a Columbus. V chuti můžete cítit hlavně citrusové plody (grapefruit, pomelo), angrešt a tropické ovoce.
Kyselé léto otevíráme novým přírůstkem do naší základní série „Sour“. V té jsme nyní šáhli po známé dvojici chutí jahody a rebarbory, kterou můžete znát z receptů na koláče. Společně tak dobře fungují, protože kyselejší rebarbora skvěle doplňuje sladkou jahodu a přesně to ucítíte i v našem novém kyseláči.