Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nefiltrovaný, nepasterovaný, spodně kvašený ležák. Toto silné pivo se vyznačujevyjímečnou plností, vyváženou chmelovou chutí, jemným řízem asvětle měděnou barvou. Pivo je vařeno tradiční metodou. Vyšší, ale lahodná hořkost piva, je dosažena trojitým dávkováním chmele. Klasické hlavní kvašení a dlouhé zrání dodávají pivu vyrovnanou chuť a pitelnost i přes vysoký obsah alkoholu.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Nefiltrovaný, nepasterovaný, spodně kvašený ležák. Toto silné pivo se vyznačujevyjímečnou plností, vyváženou chmelovou chutí, jemným řízem asvětle měděnou barvou. Pivo je vařeno tradiční metodou. Vyšší, ale lahodná hořkost piva, je dosažena trojitým dávkováním chmele. Klasické hlavní kvašení a dlouhé zrání dodávají pivu vyrovnanou chuť a pitelnost i přes vysoký obsah alkoholu.
A máme tu speciál pro měsíc listopad! Aromatický červený ejl navařený ve zvláštní edici určené ku připíjení na světlou památku vašich blízkých i vzdálených zesnulých. Odrůda anglického chmele East Kent Golding dává pivu zemité, kořenité a květinové aroma.
Tento druh jsme si definovali sami a uvidíme, jak Námořník zaujme. Jako je drsnější námořnický rum, tak i náš Námořník je takový drsný. Nic kulatého, nic velejemného. Námořníka jsme uvařili mimo jiné z chmelu CZ Agnus, který je náš nejsilnější chmel, co se hořkosti týče. Tato odrůda také zlepšuje stabilitu piva, což se pro daleké námořní cesty hodí. Agnus patří do skupiny chmelů Super High Alpha. Pozor na něj, rád hází přes palubu.
První IPA uvařená v pivovaru Matuška kombinuje české a americké chmele. Druh IPA pochází z 19.století z Anglie. IPA byla společností East India Company exportována do Indie, kde měla Anglie své kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teplém prostředí, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro našeho Raptora jsme použili směs surovin českých, anglických a amerických s použitím našeho varního postupu.
Kooperace dvou českých létajících pivovarů, Falkona a Černého Potoky. Tahle zakalená session NEIPA má v sobě kromě tradičních surovin také vrbovku a brusinkové pyré. Část z výtěžku je věnována nadaci Muži proti rakovině.
Barley Wine dozrávané 12 měsíců v sudu po Laphroaig Whisky. Peat Monster! Dominantní tóny rašeliny, jódu a kouře jsou umírněny podmanivě sladkým až medovým sladem z Ellen. Ellen pro odvážné a milovníky Islay Whisky.
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Silný stout je velká dobrota. A uvařit ho je zážitek. Chce to dobrý nápad, fůru sladu, hodně trpělivosti a nejlíp i kamarády na varně, když už vám trpělivost dochází. Dobře, že se nás u toho sešlo víc, byla to opravdu DLOUHÁ NOC. Ideální pivko pro pomalé pití v příjemné společnosti.
Jedná se o Californii, která oproti normální navíc obsahuje čerstvý chmel Cascade a také CRYO hop Cascade. Oba tyto chmely dodávají pivu pořádnou šťávu, která se nejvíce projevuje ve vůni.
Rays of Solaris je plný hroznů z moravských vinohradů. Tento wild ale jsme prokvasili s hrozny odrůdy Solaris, která je známá svojí výjimečnou cukernatostí a výraznou ovocnou chutí. Ta je vyvážena intenzivní osvěžující kyselostí. Pijte pomalu. Pijete totiž moravské slunce.
Jak již tento pivní styl má být, tak i je. Krásně navoněné pivo kde si představujete, že před Vámi leží rozkrojený citron a meruňka. Po prvním napití cítíte čerstvě utrženou meruňku až po tropické ovoce. Hořkost je v pivu minimální až žádná. Díky ovesným vločkám a kvasnicím zde vidíte krásné zakalené tělo.
Kompozici čtyř sladů a kombinaci evropských a amerických chmelů si zamilujete. Jantarová barva, plné tělo, kulatost žitného sladu, ořískové tóny a suchý dozvuk. Typická pravá chmelová hořkost ladí s chutí a vůní citrusů amerického chmele. Pitelné pivo naladěné k dlouhému vychutnávání.
Pivo inspirované koktejlem. Australský barman Sam Ross vytvořil několik trvalých receptů na nápoje, zatímco v Milk & Honey v New Yorku, nejvíce známý Penicilinový koktejl: kouřová, kořeněná směs skotské, medové a zázvorové a citronové. Tyto ingredience jsme z koktejlu dekonstruovali a dali dohromady, abychom uvařili pivo, které jsme chtěli připravovat už velmi dlouho. Dr. Todd je náš riff na penicilinovém koktejlu. Konečným výsledkem je silně kyselá citrusová barva ve věku Islay Whiskey. Vaří se se zázvorem, trochou laktózového cukru a zraje v sudech s britským medem Black Bee a je zakončeno dalším zázvorem a citronovou kůrou. Penicilin byl inspirován Hot Toddy, který vynalezl ctěný Dr. Robert Bentley Todd.
Jediný filtrovaný, nepasterovaný světlý ležák, jedenáctka Hvozd, se vyznačuje zlatavou barvou, která je zvýrazněna jiskrnou čirostí. Jemná filtrace snižuje kvasničnou chuť tohoto piva. Díky tomu, že Hvozd není pasterovaný, zůstává zachována čerstvá a osvěžující chuť. Hořkost i plnost odpovídají dané kategorii piva, tedy 11° ležáku.