Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
S radostí Vám představujeme naše nové pivo, které dnes pouštíme na světlo světa. Je jím RAPL jedenáctka - Tedy Red American Pale Lager o extraktu původní mladiny 11%hm. Jedná se o za studena chmelený ležák načervenalé barvy. Vydatná porce chmelů na studené chmelení dává pivu výrazný buket použitých chmelových odrůd Crystal, Enigma a Simcoe.
Dodavatel: Kynšperský Pivovar s.r.o.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Náš prémiový ležák vyniká vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma. Pivo se vaří tradiční technologií ze sladů z lokálních ječmenů z oblasti střední Hané, vyráběných v regionální humnové sladovně. Rybář je charakteristický vyšší plnosti, řízem a výbornou pěnivostí.
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Naše jediná desítka jedinečné chuti nese jméno Jošt po Joštu Moravském. Po svém nositeli je náš Jošt velmi schopný se prosadit na trhu. Mnozí, kteří jej ochutnali, sázejí na to, že pijí jedenáctku.
Toto harmonicky vyvážené ovesné pivo balancuje na hraně mezi tradičním českým ležákem a speciálním pivem. Příjemně hutná chuť nefiltrovaného ležáku založeného na plzeňském sladu a čtyřech českých chmelech vás provede světem nočních dobrodružství. Nezbývá, než se nechat unášet bohatou chutí piva, jehož speciální nádech dodává mnichovský slad a oves. Ponořte se do tajů noci a probuďte v sobě Genia.
Jen málo piv způsobilo v našem pivovaru více diskuzí než náš český ležák. Jsme v České republice, takže tento pivní styl musí odpovídat stylu české Plzně. Nebudeme prozrazovat, kolik prototypů jsme vyrobili, ale s Pilotem víme, že jsme na správné cestě. Doporučujeme vám být při posuzování tohoto piva přísní. Nechceme komplimenty, které si nezasloužíme!
Kamenická 10 je spodně kvašené pivo uvařené tradiční technologií ze dvou druhů sladu a dvou druhů českého chmele. Doba zrání 5-6 týdnů. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
Dřevo je Doppelbock dozrávaný s páleným americkým dubem. Dub předtím nebyl v kontaktu s žádným jiným alkoholem, přesto dodal pivu výrazné tóny bourbonu a vanilky. Dřevo je 19°, příjemně karamelový s jemným řízem a velmi plnou chutí, naprosto ideální k chladným zimním večerům.
Pivo stylu Czech Lager, spodně kvašené, světlé zlatavé barvy. Plnější tělo podporuje vyšší hořkost piva. Hákova 11° je chmelena třemi českými chmely, z nichž Žatecký poloraný červeňák tvoří příjemné chmelové aroma
Nefiltrovaný HÁK 11° má příjemně osvěžující hořkou chuť, potěší milovníky speciálů a zejména ty, kteří mají rádi poctivé české ležáky.
Degustační pocity: vůně čistá, souznívá chmel i slad. Po napití samet na jazyku, na desítku překvapivě plné pivo a hořkost akorát s pozvolným nástupem. Pevná, sněhově bílá pěna. Jeden lok nestačí, máte nutkání dopít celou sklenici.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Spodně kvašený speciál vařený již od roku 2008 na období Velikonoc. Jedná se o silnější světlé pivo, s příjemnou hořkostí a vysokou pitelností. Má střední říz, příjemnou sladovou chuť s kořenitými tóny a dlouhé chlebové doznívání.