Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Hazelnut, Vanilla & Cocoa. Vaření Imperial Stoutu je vždycky svým způsobem rituál – začíná se velmi brzy ráno s nekonečným množstvím sladu, pokračuje se bolestivě pomalým procesem zcezování a pak dlouhým varem končícím pozdě v noci. Po pečlivém kvašení ho necháváme měsíce ležet v tanku, a když máme pocit, že je dostatečně hladký, přidáme třešničku na dortu. Tou jsou lískové ořechy podpořené špetkou vanilky a kakaa. Stvořili jsme robustní 11% smetanově černý Stout, která chutná jako jemné pralinky z té nejtmavší čokolády. Hořký závěr, žádná laktóza, žádná ulepená sladkost - jen mnoho různých sladů a okultní umění vaření v dokonalé harmonii.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pro ty z vás, jimž v dospělosti chybí těšit se na vánoční nadílku, každý rok vaříme jednu z našich nejnachmelenějších New England IPA vůbec, abyste měli stále co vyhlížet. Nadílka je po okraj plná extrémně voňavých chmelů Amarillo a Mosaic, které báječně voní po tropickém ovoci, melounech, peckovinách, prostě přesně těmi všemi vůněmi, pro které jsme všichni tomuto pivnímu stylu propadli.
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
Toto je náš tradiční ležák, vařený s vysokým množstvím nesladového ječmene, aby se dosáhlo plnějšího těla u piva. Mnoho týdnů ležel na jemném francouzském dubu, který přidal k bylinnému aroma chmele Saaz Special náznak toastové praženosti a jeho rafinovanou hořkost doplnil jemným dřevitým aroma. Skutečná nadčasová klasika, kterou si můžete užít jakýkoli den v jakémkoli století. Tak co třeba dneska?
S předním Lotyšským pivovarem Ārpus Brewing Co. jsme uvařili kolaborační várku pivního stylu, který oba umíme nejlíp – New England IPA. Čeká vás voňavka nachmelená komplexní směsí chmelů Nelson Sauvin, Strata, Galaxy, Citra Cryo a Mosaic.
Kasteel Donker patří do skupiny silných tmavých hnědých piv, v nichž převažují pražené slady. První pivo Kasteel je plné pivo s jasnými tóny karamelu, kávy a čokolády. Díky sladkému začátku je toto pivo překvapivě komplexní a velmi přístupné.
Světlý ALE belgického typu, který navazuje na klášterní piva trapistická.
Domovem tohoto typu piva jsou Trapistické kláštery v Belgii a Holandsku. Tato svrchně kvašená piva jsou typologicky uváděna jako ABBEY ALE . Vyznačují se vyšší hořkostí, zemitým až trávovým aromatem použitých chmelů a celkový vjem dovršuje výrazná ovocná chuť a vůně belgických kvasnic svrchního kvašení. Není bez zajímavosti, že náš Abbey ale je krom kvasnic vyráběn z ryze českých surovin.
Slad PALE ALE ze sladovny Bernard Rajhrad a žatecké chmele odrůd Sládek, Žatecký poloranný červeňák a Kazbek. Kvašeno již zmíněnýni kvasnicemi svrchního kvašení belgické provenience.
Tradiční výčepní světlé pivo s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobené dle tradiční receptury. Díky nižšímu obsahu alkoholu má výborné osvěžující účinky, udržuje bystrou mysl a dodává tělu potřebné vitamíny skupiny B.
Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů.
Silly Saison je svrchně kvašené pivo typu „saison", které má jantarovou barvu. Je mírně nasládlé, má ovocné tóny a k jeho chmelení se používají kvalitní chmely Kent a Hallertau. Vyniká pozoruhodně lehkou chutí, je velmi pitelné a ponechává v ústech příjemně osvěžující pocit.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.
Bakalář NEALKO za studena chmelený - 0,5l - z pivovaru Bakalář v Rakovníku je skvělé a osvěžující nealkoholické pivo. Pivo má sladový základ a kvalitní chmel Žatecký poloranný červeňák je použit nejen k vaření piva, ale i při jeho zrání - ležení. Pivo je tak příjemně hořké.
Kombinace tmavých sladů, kávy z brněnské pražírny Rebelbean a mléčného cukru společně utváří tento hladký vyrovnaný požitek, který vás překvapí svou vysokou pitelností i přes vyšší stupňovitost.